Pronađi članak:

9. 9. 2024.

iOS 18 stiže kasnije ovog meseca sa ovih 8 novih funkcija

iOS 18 je u beta testiranju skoro tri meseca, a ažuriranje softvera će konačno biti objavljeno za sve kompatibilne iPhone uređaje uskoro. Apple bi trebalo da otkrije tačan datum objavljivanja iOS 18 tokom događaja 9. septembra, a najverovatnija mogućnost je ponedeljak, 16. septembar. U nastavku smo istakli osam ključnih novih funkcija uključenih u iOS 18. Imajte na umu da Apple Intelligence dolazi tek do iOS 18.1.



Prilagodljivi početni ekran



iOS 18 vam omogućava da postavite ikone aplikacija bilo gde na mreži početnog ekrana, a tu su i nove opcije prilagođavanja „Tamno“ i „Zatamnjeno“ za ponovno bojenje ikona aplikacija. Takođe možete podesiti da ikone aplikacija budu veće, bez tekstualnih oznaka ispod njih.

Redizajniran kontrolni centar



Kontrolni centar je redizajniran na iOS-u 18. Kao i početni ekran, sada je prilagodljiviji, omogućavajući vam da preuredite i promenite veličinu kontrola na više stranica. Možete lako da dodate više kontrola iz potpuno nove galerije kontrola.

iMessage Poboljšanja



iMessage je dobio širok spektar novih funkcija na iOS-u 18, uključujući mogućnost korišćenja bilo kog emodžija kao Tapback reakcije, tekstualne efekte kao što su „Protresi“ i „Ekplode“, opcije formatiranja kao što su podebljano i podvučeno, mogućnost zakazivanja slanja poruka kasnije, RCS podrška za poboljšanu razmenu poruka sa Android uređajima i još mnogo toga.

Redizajnirana aplikacija za fotografije



Apple kaže da je aplikacija Photos dobila svoj najveći redizajn ikada na iOS-u 18, sa uklonjenim karticama u korist sve-u-jednom izgledu. Promene su bile kontroverzne, što je navelo Apple da prilagodi dizajn aplikacije tokom perioda testiranja beta verzije iOS 18.

Zaključava aplikacije iza Face ID-a



iOS 18 uvodi mogućnost zaključavanja bilo koje aplikacije iza Face ID-a, Touch ID-a ili lozinke za iPhone u svrhe privatnosti i bezbednosti. Pored toga, sada možete sakriti aplikaciju, što je premešta u skriveni folder aplikacija koji je zaključan.

App za lozinke



iOS 18 uključuje potpuno novu aplikaciju Passwords koja prikazuje mnoge funkcije koje su ranije bile dostupne preko iCloud Keichain-a u aplikaciji Podešavanja. Aplikacija olakšava upravljanje lozinkama, pristupnim ključevima, dvofaktorskim kodovima za autentifikaciju i još mnogo toga.

Kontrola distrakcija



Ugrađena u Safari, nova funkcija kontrole ometanja može se koristiti za sakrivanje nekih elemenata veb lokacije, kao što su obrasci za prijavu na bilten i upiti za dozvolu za kolačiće. Međutim, Apple kaže da ova funkcija nije dizajnirana da bude blokator oglasa. Ako sakrijete oglasni baner, on će ponovo postati vidljiv ako i kada se sadržaj oglasa osveži. Režim igre



Prvi put predstavljen na Mac-u, Game Mode je sada dostupan na iPhone-u. Apple kaže da Game Mode „minimizira pozadinsku aktivnost da bi održao konstantno visoku brzinu kadrova“ tokom igranja, „dramatično smanjuje“ kašnjenje zvuka sa AirPods-ima i čini bežične kontrolere za igre „neverovatno osetljivim“.



Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: macrumors.com

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: