Pronađi članak:

7. 8. 2024.

Evo kada bi mogao da bude predstavljen iPhone 16



Očekivalo se da će Apple izdati iPhone 16 seriju negde u septembru ove godine. Sada najnovije vesti kažu da bi Apple mogao lansirati novu liniju iPhone-a 10. septembra. Telefoni bi trebali biti dostupni u prodaji od 20. septembra. Iako smo još uvek više od mesec dana udaljeni od lansiranja, brojni procurili podaci i glasine već su nam dali ideju šta možemo očekivati od nadolazećih uređaja.

Slike iPhone 16 i iPhone 16 Pro Max već su otkrile opcije boja nove serije. Osnovni iPhone 16 će imati belu opciju boje umesto žute, dok će iPhone 16 Pro Max doći sa nešto tamnijim nijansama boja koje su bile dostupne kod prethodnika. Možete pogledati slike modela iPhone 16 i 16 Pro Max ovde. Osnovni model takođe usvaja vertikalni raspored kamere kako bi podržao prostorni video.



Prema prethodnim izveštajima, iPhone 16 Pro Max bi mogao biti opremljen ekranom od 6.9 inča. Očekuje se da će maksimalna osvetljenost takođe biti dodatno poboljšana. Neke glasine takođe tvrde da će ivice ekrana biti tanje nego kod prethodnika (sa 1.55mm na 1.15mm).

Što se tiče performansi, verovatno je da će iPhone 16 Pro i Pro Max biti opremljeni čipom A18 Pro, koji će imati više procesorske snage od A17 Pro čipa, ali će takođe bolje obavljati AI zadatke na uređaju. Navodi se da će A18 Pro čip biti izrađen na drugoj generaciji 3nm procesa kompanije TSMC.

Što se tiče ne-Pro modela, još uvek nije jasno da li će Apple koristiti isti A18 Pro čip ili prošlogodišnji čipset, kao što je kompanija radila sa poslednje dve generacije iPhone-a. Prema izveštaju od prošlog meseca, Apple je zaista planirao da koristi A17 Pro čip u iPhone 16 i iPhone 16 Plus modelima. Međutim, kod u pozadini sugeriše da će kompanija koristiti „A18 čipset“ u ovogodišnjim ne-Pro modelima. Mogao bi biti blago redukovana verzija A18 Pro čipa. Ipak, ovo su još uvek samo glasine i kompanija još nije objavila zvanične informacije.



Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: itvesti

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: