Pronađi članak:

12. 12. 2010.

Futuristički “Apple City” kreće u izgradnju

Apple je jedna od najbrže rastućih kompanija na svijetu (samo ove godine su zaposlili preko 12.000 novih ljudi), svake godine izdaju potpuno nove i revolucionarne proizvode i stoga nije iznenađujuće da im postojeći prostori u Cupertinu postaju premali.

Popularni “Infinite Loop” je izgrađen 1993. i sa svojih 6 zgrada više nije sam dovoljan za Appleove potrebe. Tako je Apple 2006. kupio veliki komad zemljišta na manje od 2km udaljenosti, takođeru u Cupertinu. A prošli mjesec je objavljena vijest o novoj investiciji, kojom Apple kupuje stari HP-ov kampus za 300 milijuna $ i kojom postaje najveći zemljoposjednik u Cupertinu. Ovaj kampus graniči sa zemljištem koje je Apple kupio pred nekoliko godina, a ovaj tjedan su se pojavile i prve glasine o tome što će se ovdje izgraditi.

Karta Cupertina, via AppleInsider

Navodno je Apple već mjesecima u kontaktu s proslavljenim britanskim arhitektom Normanom Fosterom te je projekt (od medija prozvan) “Apple City” u fazi osmišljavanja. je poznat po radovima na Reichstagu, brojnim aerodromima i željezničkim postajama, londskoj vijećnici i brojnim drugim projektima u Velikoj Britaniji i svijetu, a posljednjih godina se najviše govori o projektu Masdar, visokotehnološkom samoodrživom gradu u Abu Dhabiju.

Projekt Masdar

Upravo taj projekt, koji je potpuno CO2 neutralan i bez prometa automobila, trebao bi biti polazišna točka za budući “Apple City”. Obzirom na, posljednjih godina izraženu, želju Applea da se istakne i kao ekološki osviješten, odabirom Fostera i izgradnjom ovog kompleksa će sigurno skupiti dodatne “bodove” i na tom planu.

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: