Pronađi članak:

6. 7. 2024.

Sledeći AirPods će biti opremljeni infracrvenim kamerama



Apple analitičar Ming-Chi Kuo otkrio je planove kompanije Apple vezane za sledeću generaciju AirPods slušalica koje se očekuju u 2026. godini. Prema njegovim rečima, Apple planira da integriše infracrvene kamere sa sledećom generacijom AirPods slušalica.

Infracrvene kamere će navodno imati višestruku primenu, uključujući detekciju gestova rukama u uhu i poboljšani prostorni zvuk kada se upari sa Apple Vision Pro uređajem.



Uz IR kamere, AirPods će moći da detektuju pokrete glave korisnika i dele informacije o smeru sa Vision Pro uređajem kako bi prilagodili prostorni zvuk. Apple Intelligence će takođe navodno moći da iskoristi infracrvene kamere u AirPods slušalicama.

Kamere bi mogle biti slične onima koje Apple koristi u iPhone uređajima za Face ID. Ming-Chi Kuo je naveo da će Foxconn isporučivati kamere, a trenutni godišnji proizvodni kapacitet planiran je između 18 miliona i 20 miliona jedinica. Međutim, stvarna potražnja i obim narudžbina zavisiće od tržišnih uslova u to vreme.

Iako još ne znamo tačne funkcionalnosti koje bi gestovi rukama mogli omogućiti, moguće je da će uključivati osnovne kontrole poput promene jačine zvuka ili audio zapisa.

Važno je napomenuti da su Kuoove spekulacije u skladu sa prethodnom analizom Marka Gurmana, koja je otkrila planove kompanije Apple da integriše kamere sa AirPods slušalicama. Međutim, tada nismo znali mnogo o razvoju. Apple dominira tržištem bežičnih slušalica sa AirPods slušalicama već duže vreme. Ipak, tržišni udeo se smanjio sa 48% u 2019. godini na oko 21% u 2023. godini, prema Statista podacima. Ostaje da se vidi da li Apple može povećati svoj tržišni udeo sa ovim najnovijim razvojem i, što je ključno, cenom sledeće generacije AirPods slušalica.

U svakom slučaju, još smo prilično daleko od lansiranja sledeće generacije AirPods slušalica, i Apple može promeniti svoje planove u zavisnosti od uspešnosti razvojnog procesa.



Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: itvesti

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: