Pronađi članak:

16. 6. 2024.

Apple Intelligence u početku neće biti dostupan u Evropi



Korisnici Apple uređaja u EU suočavaju se s razočaranjem jer će nekoliko ključnih funkcija najavljenih na WWDC-u izostati iz nadolazećih iOS 18 i macOS Sequoia izdanja ove jeseni. Apple je za to okrivio regulatorne prepreke vezane za Zakon o digitalnim tržištima (Digital Markets Act - DMA), zbog čega će funkcije poput Apple Intelligence, iPhone Mirroring to Mac i SharePlay screen sharing biti uskraćene.

Ovo je značajan udarac za korisnike u EU s obzirom na to da su ove funkcije bile među najviše iščekivanim unapređenjima predstavljenim na konferenciji za developere. Apple Intelligence, na primer, predstavlja vodeću AI inicijativu kompanije, obećavajući integrisanije korisničko iskustvo na Apple uređajima. iPhone Mirroring bi omogućio besprekoran daljinski pristup iPhone uređajima sa Mac računara, dok su poboljšanja SharePlay screen sharing funkcije imala za cilj unapređenje funkcionalnosti saradnje.



Specifični razlozi zbog kojih DMA uzrokuje ove probleme ostaju nejasni. Kompanija tvrdi da bi to moglo ugroziti "privatnost i sigurnost," ali detalji još uvek nisu otkriveni.

Ova situacija može biti značajan razvoj događaja kako za Apple, tako i za njegove korisnike u EU. Za Apple, to ističe potencijalne izazove koje postavljaju strože regulative na ključnim tržištima. Kompanija će možda morati da prilagodi svoje strategije razvoja kako bi bila u skladu sa regionalnim pravilima, dok istovremeno održava dosledno korisničko iskustvo globalno. Za korisnike u EU, to otvara pitanja o ravnopravnosti funkcionalnosti i pristupu najnovijim inovacijama. Nedostatak ovih funkcija mogao bi ih staviti u nepovoljan položaj u odnosu na korisnike u drugim regionima.

Da li će Apple pronaći rešenje koje će zadovoljiti regulatore i omogućiti ove funkcije u EU, ostaje da se vidi. Ova situacija će verovatno biti pomno praćena od strane Apple-a i njegovih korisnika u narednim mesecima.



Još zanimljivih aplikacija možete pronaći u našoj galeriji. Još zanimljivih Cydia dodataka možete pronaći u našoj galeriji.

Saznajte sve o novim Apple proizvodima:

Ako želite da pratite dešavanja iz Apple sveta, dodajte nas na Facebook i Twitter mrežama.

izvor: itvesti

Нема коментара:

Постави коментар

Cenimo tvoj komentar!

Pročitaj još: